Agárd

ismertető, Agárdi képek, galéria




Agárd

Agárd a Velencei-tó legrégibb és talán legismertebb üdülőhelye, kertvárosi hangulatú üdülő- és szabadidős centrum. A fiatalok és az idősebb korosztály egyaránt megtalálja a kikapcsolódási lehetőségeket.

A város legfőbb vonzereje – a strandokon kívül – a gyógyhatású termálvíz. Az agárdi Bika-völgyben található az Agárdi Gyógy- és termálfürdő. Agárdon a Fürdő közelében áll a híres Agárdi Pálinkafőzde, ahol a környék zamatos gyümölcseiből párolt szeszesitalokat készítenek.



A Velencei-tavi Borút agárdi pincéi jellegzetes borokat kínálnak a betérőknek. Színes koncert palettával gazdagítja a programkínálatot a könnyűzenei rendezvényeiről ismert 30 éves Agárdi Pop Strand. A Strandokon téli fagyos hétvégéken kijelölt koripályák és szórakoztató programok várják a vendégeket. A vízi sportoknak hódolók körében legismertebb a Velencei-tavi Vízi Sport Iskola, ahol több híres magyar sportoló nevelkedett. A tóparton horgászkikötők cakkozzák, kora tavasztól késő őszig horgász programokat kínál a Magyar Országos Horgász Szövetség agárdi központja.

Települések Agárd közvetlen közelében

Települések Agárd környékén